'Wil je dat echt wel?', vroeg ze. Wilde ik niet liever gaan genieten van de tijd die ik nog had?. Of met andere dingen bezig zijn?

Mijn invulling

Dat zijn wel veel invullingen. Ik heb werk dat ik leuk vind. Niet alles, en soms zucht ik wel eens dat ik vakantie wil, maar vakantie heb je alleen als je werkt! Anders ben je werkloos of ziek of anderszins verdacht. Het tekent ook hoe andere mensen tegen hun werk aan kijken.

Wil ik dit nog wel?

Ik heb afgelopen jaren regelmatig een andere baan gehad. En met diezelfde regelmaat ging het na verloop van tijd kriebelen. Wil ik dit nog wel, kom ik niet alweer dezelfde vragen/uitdagingen tegen? Is het werk nog inspirerend genoeg, zijn er andere uitdagingen te vinden? Soms was het antwoord inderdaad dat ander werk leuker was. Dat ik dacht op een andere plek meer inspiratie te vinden en dan ging ik weer een cursus of opleiding doen om zodoende op die plek te komen. In die tijd moest ik natuurlijk wel geld verdienen. Ik wilde tenslotte ook nog eten, wonen et cetera. En ik had een gezin! Die wilden ook van alles.

Graag genieten van je werk

Maar om nou te wachten tot je te horen krijgt dat je niet zo lang meer zal rondlopen en dan pas te gaan genieten, dat vind ik vreemd. Graag genieten van je werk. Voor je het weet loop je tegen een bus of stort je naar beneden in een ver vreemd land.

En als ik al eens mekker dat het werk niet leuk is, dan ben ik druk bezig om daar verandering in te brengen. Hetzij in mijn werk, hetzij in mijn zelf in te delen tijd. Ideaal is het natuurlijk als het allemaal samen komt. En dat je met hetgeen je graag doet je kost kunt verdienen. Soms is de weg ernaar toe minder leuk, maar gloort de beloning in de verte. En als het helemaal niet meer leuk is, dan moet je wegwezen!