De algemene vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl

Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt de kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Deelnemers ontvangen twee keer per jaar een vragenlijst. Vullen zij deze regelmatig in, dan kunnen zij over langere periode zien hoe het met hen gaat. Zo brengen zij hun eigen situatie in beeld.

De vragen gaan over de ervaren kwaliteit van leven en de mogelijkheden die zij hebben om het leven te leiden dat bij hen past. Mensen geven zelf hun oordeel binnen hun huidige situatie. Een situatie waarin iemand misschien al gebruik maakt van hulpmiddelen, aanpassingen, zorg en ondersteuning.

Ervaren gezondheid en veerkracht

De vragenlijst helpt om onder woorden te brengen wat voor iemand belangrijk is: hoe gaat het met je mobiliteit, het huishouden, vrije tijd, rondkomen, sociale contacten, verzorging? En welke persoonlijke wensen en mogelijkheden heb je? De vragenlijst sluit aan op de maatschappelijke behoefte: ervaren gezondheid en veerkracht in kaart brengen.

Gesprekshulp voor passende oplossingen

Na het invullen van de vragenlijst ontvangen mensen een persoonlijk overzicht. Hiermee kunnen zij een gesprek voeren over passende zorg en ondersteuning.
Lees meer over het persoonlijk overzicht.

  • Iedereen kan de vragenlijst invullen. Via mijnkwaliteitvanzorg.nl kunnen mensen zich aanmelden. De vragenlijst is een hulpmiddel voor mensen met een zorgvraag. Het helpt hen om eigen regie te gebruiken of vergroten in het vinden van passende oplossingen. Lees ervaringen over de vragenlijst.
  • Ook kunnen mensen de vragenlijst inzetten als gesprekshulp voor professionals. Lees ervaringen over de vragenlijst als gesprekshulp.

Achtergrondinformatie over de vragenlijst

  • Meer weten? Lees hier de meest gestelde vragen over de vragenlijst.
  • De vragenlijst is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek. Lees meer over de validatie van de vragenlijst. 
  • Uit onderzoek door het RIVM blijkt dat de vragenlijst gebruikt kan worden om op populatieniveau het bredere concept van gezondheid in kaart te brengen. In mei 2018 zijn op een internationaal congres voor integrale zorg deze uitkomsten van het RIVM onderzoek gepresenteerd.
  • In het International Journal of Integrated Care is een artikel gepubliceerd over populatieonderzoek in relatie tot Mijnkwaliteitvanleven.nl. Naar het onderzoek >
  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten