Voor wie is Mijnkwaliteitvanleven.nl

Heb je een chronische ziekte of beperking? Ervaar je belemmeringen nu je ouder wordt? Of zorg je als mantelzorger voor je kind, partner, een ander familielid of bekende in jouw omgeving? Of denk je om andere redenen na over een gezonde leefstijl? Dan nodigen wij je uit om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. 

Door mee te doen en de vragenlijst in te vullen, krijg je een overzicht van jouw persoonlijke situatie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld duidelijk aangeven wat voor jou belangrijk is of waaraan je behoefte hebt. Heel handig in een gesprek met je zorgverlener of naaste.

Daarnaast geef je een signaal af. Je laat zien hoe het met je gaat, waar je behoefte aan heb. Wij bundelen en analyseren alle signalen en maken deze kenbaar aan beleidsmakers. Jouw verhaal telt dus ook voor de samenleving.

De vragen gaan over:

 • het dagelijks leven
 • gezondheid
 • woonsituatie en omgeving
 • hulpmiddelen, informele en professionele zorg

Meld je aan en ontvang twee keer per jaar een vragenlijst

Hulp bij het invullen

Kun je de vragenlijst niet zelf invullen. Vraag dan hulp van een naaste of je zorgverlener. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie over:

Voor wie is Mijnkwaliteitvanleven.nl en waarom is het belangrijk om mee te doen?

Je hebt zelf zorg nodig

Als je zorg aanvraagt, moet je goed onder woorden kunnen brengen waarom je zorg nodig hebt. Door mee te doen en de vragenlijst in te vullen, breng je jouw persoonlijke situatie in kaart. Hierdoor kun je bijvoorbeeld duidelijk aangeven wat voor jou belangrijk is of waaraan je behoefte hebt.

Je zorgt voor een ander

Wat betekent het voor jouw kwaliteit van leven om voor een ander te zorgen? Wat heb je nodig om zorg en aandacht te kunnen geven? Breng het in beeld met Mijnkwaliteitvanleven.nl.

Signaal afgeven

Door mee te doen, geef je ook een signaal af. Je laat zien hoe het met je gaat, waar je behoefte aan heb. Wij bundelen en analyseren alle signalen en maken deze kenbaar aan beleidsmakers. Jouw verhaal telt dus ook voor de samenleving.

Meedoen is eenvoudig

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl kan in 5 eenvoudige stappen:

 1. Meld je aan
  Klik op ‘Meld je aan’. Je komt dan bij het aanmeldformulier.
 2. Vul je gegevens in
  Je naam en e-mailadres worden uitsluitend gebruikt om je uit te nodigen voor een (volgende) vragenlijst en om jouw persoonlijke overzicht toe te sturen. 
 3. Je ontvangt een e-mail met een uitnodiging voor de vragenlijst
 4. Vul de vragenlijst in
  Jouw antwoorden worden anoniem opgeslagen. Niemand kan dus jouw persoonlijke gegevens inzien.
 5. Je ontvangt gratis jouw persoonlijke overzicht
  Na het invullen van de vragenlijst krijg je binnen 48 uur je persoonlijke overzicht per e-mail.
 • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
 • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten