Voor wie is Mijnkwaliteitvanleven.nl

Heeft u een chronische ziekte of beperking? Ervaart u belemmeringen nu u ouder wordt? Of zorgt u als mantelzorger voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende in uw omgeving? Of denkt u om andere redenen na over een gezonde leefstijl? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl, om te laten zien waar goede zorg om draait.

De zorg verandert. Dat kan van invloed zijn op uw situatie en uw kwaliteit van leven. Mijnkwaliteitvanleven.nl helpt u uw situatie in beeld te brengen. Wat zijn de gevolgen van veranderingen voor uw kwaliteit van leven? 

U heeft zelf zorg nodig

De overheid vindt dat iedereen meer zelf moet doen. Ook mensen die zorg nodig hebben, zoals ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking. Als u zorg aanvraagt, moet u goed onder woorden kunnen brengen waarom u zorg nodig heeft. Door mee te doen en de vragenlijst in te vullen, brengt u uw persoonlijke situatie in kaart. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld duidelijk aangeven wat voor u belangrijk is of waaraan u behoefte heeft.

U zorgt voor een ander

Veel mensen zijn mantelzorger zonder het te weten. Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een kind, partner, een ander familielid of bekende die vanwege een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd zorg nodig heeft. Sommigen noemen mantelzorg ook wel familiezorg. Wat betekent het voor uw kwaliteit van leven om voor een ander te zorgen? Wat heeft u nodig om uw zorg en aandacht te kunnen geven? Hoe regelt u uw leven om deze verantwoordelijkheid heen? Breng het in beeld met Mijnkwaliteitvanleven.nl.

Signaal afgeven

Door mee te doen, maakt u uw situatie inzichtelijk. Daarnaast geeft u een signaal af. U laat zien hoe het met u gaat, waar u behoefte aan heeft. Wij bundelen en analyseren alle signalen en maken deze kenbaar aan beleidsmakers. Uw verhaal telt dus ook voor de samenleving.

Meedoen

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl kan in 5 eenvoudige stappen:

 1. Meld u aan
  Klik op de button ‘Meld u aan’ op deze pagina. U komt dan bij het aanmeldformulier.
 2. Vul uw gegevens in
  Uw naam en e-mailadres worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een (volgende) vragenlijst en om uw persoonlijke overzicht toe te sturen. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld, klikt u op ‘Opslaan’.
 3. U ontvangt een e-mail met een uitnodiging voor de vragenlijst
  In de e-mail staat een link naar de online vragenlijst.
 4. Vul de vragenlijst in
  Uw antwoorden worden anoniem opgeslagen. Niemand kan dus uw persoonlijke gegevens inzien.
 5. U ontvangt gratis uw persoonlijke overzicht
  Na het invullen van de vragenlijst krijgt u binnen 48 uur uw persoonlijke overzicht per e-mail toegestuurd.


Meld u aan

 • Doe mee en meld u aan voor Mijnkwaliteitvanleven.nl
 • Aanmelden
 • Door veranderingen in de zorg kan er iets misgaan. U kunt dit bij ons melden.
 • Incident melden

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten