Wat is Mijnkwaliteitvanleven.nl?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait.  Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, breng je in beeld wat voor jou belangrijk is. De vragen gaan over je persoonlijke situatie, je mogelijkheden en beperkingen. Hoe je je gezondheid ervaart en hoe je de zorg en leefomgeving waardeert.

Door mee te doen, krijg je voor jezelf in beeld hoe jou kwaliteit van leven is, wat je wil veranderen en wat je goed vindt gaan. De uitkomsten van jouw vragenlijst kun je gebruiken voor een gesprek met jouw zorgverlener. Ook draag je bij aan het verbeteren van de zorg. Door de vragenlijst in te vullen, breng je je situatie helder in beeld.

Je kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:

  • Je nadenkt over een gezonde leefstijl en/of
  • Je een chronische aandoening of beperking hebt
  • Je leeftijd (steeds vaker) zorgt voor belemmeringen
  • Je zorgt voor je kind, partner, ander familielid of bekende (als mantelzorger)

Jouw persoonlijk overzicht

Je ontvangt na het invullen van de online vragenlijst je persoonlijk overzicht. Wanneer je geen eigen e-mailadres hebt, kun je toestemming geven om jouw persoonlijk overzicht per e-mail te laten versturen naar degene die je helpt bij het invullen.

Met het persoonlijk overzicht heb je helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Bijvoorbeeld of je verwacht dat je gezondheid zal veranderen de komende periode. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning je tevreden bent en wat je juist nodig hebt. Zo ben je goed voorbereid om in gesprek te gaan met je familie, zorgverlener of de gemeente.

Bekijk een voorbeeld van:

Grootschalig onderzoek

Door de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, draag je bij aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. Je naam en e-mailadres worden losgekoppeld van je antwoorden voordat deze voor onderzoek gebruikt worden. We analyseren situaties en ervaringen per gemeente, per regio en landelijk. De anonieme resultaten brengen wij onder de aandacht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB, NOOM en Ieder(in).

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl

Wil je ook meedoen met Mijnkwaliteitvanleven.nl? Meld je dan aan en vul de vragenlijst in. Vind je het lastig om de vragenlijst zelf online in te vullen? Vraag dan iemand in je omgeving om je te helpen.

Vragen over Mijnkwaliteitvanleven.nl

Heb je vragen over Mijnkwaliteitvanleven.nl? Of heb je vragen over zorg of ondersteuning? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer: 0900 23 56 780 (€0,20 p/gesprek). Het Nationale Zorgnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.  

  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten