Landelijk programma
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een grootschalig programma in Nederland. We willen zichtbaar maken wat belangrijk is zodat mensen goede zorg kunnen krijgen en zorgorganisaties goede zorg kunnen bieden. Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang, KBO-PCOB, NOOM en Ieder(in).
Je kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:
- Je nadenkt over een gezonde leefstijl en/of:
- Je een chronische aandoening of beperking hebt
- Jouw leeftijd (steeds vaker) zorgt voor belemmeringen
- Je zorgt voor jouw kind, partner, ander familielid of bekende (als mantelzorger)
Wij willen met Mijnkwaliteitvanleven.nl zoveel mogelijk mensen bereiken. Om twee redenen:
- Om je een persoonlijk hulpmiddel te geven, zodat je sterker staat in gesprek met anderen
- Om met elkaar ervoor te zorgen dat de zorg ook echt om mensen draait
Jouw situatie in beeld
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een hulpmiddel om jouw eigen situatie in beeld te brengen. Dat doen we met een vragenlijst. Met Mijnkwaliteitvanleven.nl kun je je voorbereiden om keuzes te maken en jouw situatie te bespreken met anderen. Het kan je helpen om onder woorden te brengen hoe het met je gaat en wat van invloed is op jouw kwaliteit van leven. Mijnkwaliteitvanleven.nl is een hulpmiddel voor jezelf.
Bekijk een voorbeeld van:
- het persoonlijk overzicht na het invullen van de volledige vragenlijst
- het persoonlijk overzicht na het invullen van de korte vragenlijst
Invloed uitoefenen op beleidsmakers
Met het verzamelen van persoonlijke ervaringen kunnen wij invloed uitoefenen op het werk van beleidsmakers. Zoals het ministerie van VWS, gemeenten en uitvoerders van zorg en welzijn. Wat gaat goed? En wat kan beter?
Laten zien waar goede zorg om draait
Wij verzamelen alle gegevens anoniem. We laten situaties en ervaringen analyseren per gemeente, per regio en ook landelijk. Zo ontstaat er een beeld van hoe het met mensen gaat en wat de effecten zijn van de veranderingen in de zorg. Wij maken signalen over wat er mis gaat of goed gaat bekend bij beleidsmakers en bestuurders. Zo kunnen zij waar nodig het beleid en de organisatie aanpassen.