Onze gezondheid, wat staat ons nog te wachten? Omdat Ben een beperkte energielevel heeft, gauw overprikkeld is, moet ik daar goed rekening mee houden. Overprikkeling kan rare dingen met zijn brein doen.

Ben’s gezondheidssituatie is zo dat een ongemakje in korte tijd kan verergeren tot een zorgwekkende situatie. Voor Ben is de mogelijkheid weer eens in een verpleeghuis te moeten wonen een angstbeeld. Voor hem hoop ik dat hij dat niet weer mee hoeft te maken.

Ik moet mentaal en fysiek goed voor mijzelf zorgen, goed naar mijn lichaam luisteren. Soms lukt het niet om onder mijn energie- en pijngrens te blijven. Door de Myotone Dystrofie kan het voor mij ook ineens gedaan zijn. 

Mentaal en fysiek

Mijn conditie hou ik op peil door bijna elke avond op een hometrainer (Motomed) te fietsen. Deze heeft elektrische ondersteuning en staat onder mijn bureau. Nu, terwijl ik dit type, fiets ik veel kilometers weg. Om mijn hersenen te laten werken, doe ik vaak testen op internet. Volg ik graag een schriftelijke cursus. Als er iets gebeurd is, maak ik daarover een zelfreflectie. Als ontspanning lees ik veel en er ligt altijd een legpuzzel op tafel. Ik vind het heel leuk om een moodboard te maken. Op zo’n bord verwerk ik teksten en klieder ik met wat verf. Heel leuk om te doen en daar kan ik veel in kwijt, net als in de blogs die ik schrijf. Op het moment hangt een samengesteld moodboard in de keuken. Deze heb ik in september 2017 gemaakt in opdracht van een Mezzo coachfriend (Mezzo is nu Mantelzorg.nl).

In het hier en nu

Ik leef in het hier en nu. Ben heeft een mindere tijd achter de rug en ik geniet ervan dat hij weer actief en alert is. Hij is altijd blij dat het op zijn wandeldag droog is en hij eropuit kan gaan voor een wandeling in het bos. Ook kijkt hij graag naar een voetbalwedstrijd. Omdat hij niet tegen dat lawaai kan, moet het geluid dan wel uit of zacht.

Samen kijken wij veel naar dvd’s als Rail Away. Ook genieten wij van die momenten dat wij samen naar buiten kunnen gaan en in onze tuin kunnen zitten.

Goedgemutst

Ja, Ben en ik staan positief in ons huidige leven. Wij voelen ons veilig en op ons gemak met het team van zorgverleners en onze huishoudelijke hulp. Ondanks dat wij niet close zijn kunnen we samen veel lachen en ervaar ik hulp en steun van hen. Met onze familie, buren en vrienden hebben wij een goede band. Zij helpen en ondersteunen ons met veel dingen.