Al dood geweest

Zelfs in de tussenliggende tien jaar zijn er nieuwe behandelmethodes bijgekomen. Iemand in mijn omgeving had het over ‘geleende’ tijd. "Ja,” verduidelijkte ze, “want eigenlijk als er helemaal geen behandelingen mogelijk waren dan was je nu al dood geweest'" (mm, op tweejarige leeftijd ben ik uit het raam gevallen. Van de tweede verdieping dus. Zonder ziekenhuisopname was ik al niet verder gekomen!).

Bizar idee

Maar stel dat je dit concept uitwerkt: het lenen. Van wie leen je dan en hoe terug te betalen? Want met lenen bouw je een schuld op. Niet zo fijn. Zeker als je niet weet wanneer en aan wie je die schuld moet ophoesten. Betaal ik in een volgend leven? Met het leven van een dierbare? Ben ik de schuld van een ander aan het inlossen. Bizar idee!

Leven in de verlenging

Of misschien kun je beter stellen dat ik in de verlenging leef. Maar ik had deze wedstrijd nog niet eens voor de helft gelopen! Dus hoezo verlenging? Net of ik iets doe wat niet mag of eigenlijk onbestaanbaar is. Ik denk dat ik ga voor de optie dat ik vertrek als het mijn tijd is...tenslotte krijg je ook niet mee hoe je precies vertrekt.