Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Regelhulp geeft geen informatie over ziekten of handicaps, maar richt zich onder meer op de gevolgen van een chronische ziekte of handicap voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld wie jouw aangepaste vervoer vergoedt, hoe je kind naar school kan zonder al te veel belemmeringen of op welke manieren je je sociale netwerk kunt vergroten.

Zoekmanieren

Op Regelhulp.nl kun je op 3 verschillende manieren zoeken. Je kunt stap voor stap aan de hand van keuzes jouw hulpvraag in beeld brengen en ziet vervolgens welke mogelijke oplossingen er zijn. Ook kun je bladeren door een overzicht van onderwerpen over een beperking en levensfase en de daarbij behorende oplossingen. Rechtsboven aan de website is ook een zoekveld waarin je een term kunt typen.

De oplossingen die Regelhulp geeft, zijn zaken die je zelf kunt regelen en ook voorzieningen waarvoor een vergoeding mogelijk is. Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit zal de organisatie die de indicatie stelt beoordelen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de www.regelhulp.nl.

Fotografie: Regelhulp