Een actiever leven voor 55-plussers én een leuker leven voor huisdieren door mensen in te zetten als hun maatje. Dat is het streven van stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier).

Wist je dat het zorgen voor een huisdier gezond kan zijn? Door het bewegen in de buitenlucht verbeter je je conditie en je stemming. Bovendien kan een oppasdier er ook voor zorgen dat je nieuwe mensen ontmoet. Bijvoorbeeld het baasje, nieuwsgierige buurtbewoners of andere OOPOEH’s tijdens OOPOEH-uitjes en -evenementen. 

Online aanmelden

Online kun je je gratis inschrijven als OOPOEH en aangeven op welk dier je wilt passen. Hoe vaak je wilt oppassen, of je liever in je eigen huis of bij het huisdier thuis bent, hoe oud het huisdier mag zijn en op welke afstand het huisdier mag wonen. Op basis van je postcode en wensen wordt er naar een geschikte match gezocht. Zie je op de website een huisdier waarvoor je interesse hebt, dan kunt je een kennismakingsgesprek aanvragen.

OOPOEH is géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale. Als OOPOEH zul je nooit voor de zorg financieel bij hoeven dragen. De stichting vraagt aan huisdiereigenaren een kleine maandelijkse bijdrage voor de organisatie van de oppas.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden als OOPOEH - of als baasje op zoek naar een oppas – op www.oopoeh.nl. Als OOPOEH kun je je ook telefonisch inschrijven: tel. 020-7853745.