Zit je in een rolstoel en heb je moeite met dagelijkse dingen zoals aankleden, de deur openmaken of iets van de grond oprapen? Heb je epilepsie en ben je bang om de deur uit te gaan? Durf je door een traumatische ervaring niet meer onder de mensen te zijn? Het zijn allemaal problemen waar een hulphond jou bij kan helpen.

Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor mensen met een lichamelijke beperking, epilepsie, Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS) en jongeren met een beperking of gedragsstoornissen. De hulphond voelt of ziet wanneer er iets met je aan de hand is en zal adequaat reageren. Door deze extra hulp hoef je door jouw beperking niet in een isolement te raken en biedt de hond zelfs weer nieuw perspectief.

Training

De hulphonden worden zorgvuldig geselecteerd en opgeleid en kunnen tot wel zeventig verschillende vaardigheden leren. Omdat de organisatie vindt dat er geen financiële drempel mag zijn voor de aanvraag van een hulphond, worden zoveel mogelijk kosten betaald uit donaties, sponsoring en vergoedingen vanuit de zorgverzekering.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Hulphond Nederland Je kunt via de website een hulphond aanvragen. De stichting Hulphond neemt dan contact met je op.