Wijkverpleging toegevoegd aan jaarlijkse top op ZorgkaartNederland

Op 1 december jl. maakte ZorgkaartNederland tijdens hun jaarlijkse evenement de best gewaardeerde zorginstellingen van 2020 bekend. Waar vorig jaar de balans nog werd opgemaakt in de drie zorgsectoren ziekenhuizen, verpleeghuizen en klinieken, is dit jaar wijkverpleging als vierde sector toegevoegd aan het rijtje.

Uitzending van de ZorgkaartNederland Top2020

Jaarlijks evenement

Tijdens een feestelijk én verdiepend evenement maakt ZorgkaartNederland jaarlijks bekend welke 10 zorgorganisaties per zorgsector gedurende het jaar de meeste waarderingen verzamelden.

De 10 best gewaardeerde wijkverpleging-organisaties van 2020 vindt u op ZorgkaartNederland.

PREM wijkverpleging

De uitreiking van de ZorgkaartNederland-top is bedoeld om te vieren wat er goed gaat in de zorg en om de zorg een prikkel te geven voor kwaliteitsverbetering met behulp van cliëntervaringen.

Eén van de onderdelen van kwaliteitsinformatie in de wijkverpleging is de ervaren kwaliteit.
Dit wordt in de wijkverpleging sinds dit jaar op grote schaal uitgevraagd middels de PREM wijkverpleging, een gestandaardiseerde vragenlijst die inzicht geeft in de cliëntervaring.

Etalage-informatie wijkverpleging

Behalve voor kwaliteitsverbetering helpen de cliëntervaringen op ZorgkaartNederland cliënten ook bij het kiezen van een goede zorgaanbieder die bij ze past.

Ook de verwachte nieuwe keuzehulp wijkverpleging gaat hierbij helpen. Straks wordt daarmee inzichtelijk wat de wachttijd bij organisaties is, welke specialisaties de organisatie biedt, of er sprake is van een vast team, et cetera.

Samen beslissen in de wijkverpleging

Wat de wijkverpleging als sector ten slotte dit jaar ook actueel en relevant maakt, is de maatschappelijke roep om mensen langer thuis te kunnen laten wonen. Het is daarvoor belangrijk dat de wijkverpleging goede zorg levert en dat die aansluit bij wat iemand belangrijk vindt. Hiervoor moeten cliënt, naasten en de wijkverpleging afspraken maken.
Het goede gesprek en vervolgens samen beslissen zijn hiervoor de kern.

De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl kan een waardevol hulpmiddel zijn voor dit gesprek. In het voorjaar van 2020 zijn we daarom begonnen met een traject om Mijnkwaliteitvanleven.nl te gebruiken. Houd Mijnkwaliteitvanleven.nl in de gaten voor de voortgang van dit traject.

Lees hier meer over Samen Beslissen in de wijkverpleging >

Lees hier meer over de Zorgkaart Top 2020 >

  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten