Samen beslissen in de wijkverpleging

Patiëntenfederatie Nederland zoekt 10 - 15 teams, die vanuit verschillende organisaties verspreid over Nederland in de wijk werken en die “Samen beslissen” in de wijkverpleging tot een succes willen maken.

In het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging zijn afspraken gemaakt om “Samen Beslissen” in de wijkverpleging te bevorderen. Patiëntenfederatie Nederland start een project om dit handen en voeten te geven door Mijnkwaliteitvanleven.nl te gaan gebruiken bij samen beslissen in de wijkverpleging.

Gelijkwaardige inbreng
De focus ligt hierbij op gelijkwaardige inbreng tussen de cliënt en de wijkverpleegkundige bij het samen beslissen over de ondersteuning en zorg, die nodig is. Door het gebruik van de vragenlijst kunnen de cliënten zich beter voorbereiden op het gesprek over de indicatiestelling. Tijdens dit gesprek kunnen zij aangeven wat voor hen belangrijk is en wat ze nodig hebben.

Een andere manier van werken
De wijkverpleegkundige kijkt hier met haar professionele blik naar en beoordeelt “wat kan”. Dit betekent een andere manier van werken door het wijkverpleegkundig team met de cliënten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Karen Achterberg (ka@collegamento.nl) of Annette de Ruiter (adr@collegamento.nl)

Bekijk hier de folder over Mijnkwaliteitvanleven in de wijkverpleging >

  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten