Mijnkwaliteitvanleven.nl in de spotlight

5 maart 2019 - Onlangs is het e-magazine 'In de spotlight' verschenen. Hierin staat een artikel over Mijnkwaliteitvanleven.nl. 'Bij het invullen word je stap voor stap meegenomen in de vraag wat belangrijk voor je is en in hoeverre je daar hulp of ondersteuning bij nodig hebt', vertelt programmamanager Corine Zijderveld. 'Op basis van de gegeven antwoorden krijg je daarna een persoonlijk overzicht.'

Ook de observatiemethode komt aan de orde. Hiermee kunnen betrokkenen en professionals observeren hoe het gaat met hun familielid of patiënt/cliënt wanneer die dat zelf niet meer kan verwoorden. Aan de hand van deze observaties gaan familieleden en zorgprofessionals vervolgens samen in gesprek om de zorg zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van degene om wie het gaat.

'In de spotlight' bundelt de ervaringen van acht 'spotlight bijeenkomsten' rond actuele thema's in de zorg. De bijeenkomsten werden georganiseerd door MIND, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in). De uitgave staat boordevol goede voorbeelden gericht op het versterken van de eigen regie voor diverse patiënt- en cliëntgroepen.

  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten