Kennismaken met het verpleeghuis. Zo bent u goed voorbereid

Wanneer thuis wonen niet meer gaat, moet u misschien lastige besluiten nemen. Bijvoorbeeld  verhuizen naar een verpleeghuis. Het is dan belangrijk dat u goed weet welke wensen en behoeften u heeft. Om te helpen bij de keuze voor een verpleeghuis, heeft Patiëntenfederatie Nederland een nieuwe folder gemaakt. In de folder vindt u een lijst met aandachtspunten die u kunnen helpen bij een kennismakingsgesprek met een verpleeghuis. De folder is bedoeld voor mensen die naar een verpleeghuis gaan verhuizen en hun naasten.

(lees verder onder de afbeelding)

Waar kunt u op letten?

Bij een kennismakingsbezoek aan een verpleeghuis komt veel op u af. Het is dan fijn om goed voorbereid te zijn. De folder Kennismaken met het verpleeghuis benoemt per onderwerp verschillende punten waar u op kunt letten tijdens een bezoek: de sfeer, samenstelling van de groep, personeel, dagritme en activiteiten, mantelzorgers en vrijwilligers, kosten, levenseinde vragen en praktische tips. Door vooraf al na te denken over wat u belangrijk vindt, kunt u gerichter vragen stellen tijdens uw bezoek. 

Hoe maakt u een keuze?

De keuze van een verpleeghuis is niet eenvoudig. De keuzehulp Verpleeghuiszorg, de ervaringen op zorgkaartnederland.nl en deze nieuwe folder met aandachtspunten helpen u bij de keuze voor een passend verpleeghuis. Daarnaast kan de vragenlijst van mijnkwaliteitvanleven.nl helpen bij het in beeld brengen van wensen en behoeften. Wij raden u aan om bij één of meerdere verpleeghuizen op bezoek te gaan om een indruk te krijgen.

  • Vul hier de vragenlijst in en help jezelf en de zorg vooruit.
  • Word deelnemer

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten