Ik probeer 2 keer per week te zwemmen, in warm water met een fysiotherapeut. Soms zit ik slecht in mijn vel en gaat het niet. Ik bekijk het per dag.

Als ik ga, vind ik het altijd erg lekker. De meeste medezwemmers zijn een stuk ouder dan ik. Het groepje kent elkaar inmiddels door en door. Het is niet alleen oefenen, maar ook bij kwekken. Ik begrijp het niet als mensen niet gaan bewegen na een operatie. Dat wil je toch?

Speciale zwembroek

In het begin durfde ik niet vanwege mijn incontinentie. Ik moest echt wel mijn angst overwinnen. Ik wil in geen geval het zwembad vervuilen. Ik weet natuurlijk dat anderen dat ook echt wel doen, jong en ouder. Dat is altijd al zo. Maar als je er over nadenkt is het goor.

Inmiddels heb ik een speciale broek, dus nu kan het weer. Die zwembroek is een lelijk ding, maar hij werkt wel. Van de huisarts kreeg ik een recept voor een soort opblaasbaar condoom. Dat moet je inbrengen. Ik heb het (nog) niet gedurfd. Het gaat nu net goed, dus ik wil niet gaan rommelen. Er doen 2 mensen met een stoma mee. Die doen er een extra plakker overheen. Daar zie je niets van.