Oplossing was makkelijker dan gedacht

Een aantal maanden geleden heb ik een blog geschreven over het feit dat het lastig is om de juiste hulp te vinden. Na dat ik die blog had geschreven, heb ik nog een aantal weken nagedacht over van alles en nog wat. Want er moest toch een oplossing zijn.

De oplossing was achteraf makkelijker dan ik dacht. Ik ging naar de website van de thuiszorg en daar staat dus ook een heel stuk op over psychische hulp. Er staat een aanmeldingsformulier op de website. Ik heb gelijk de stoute schoenen aangetrokken en ingevuld waar ik graag hulp bij zou willen krijgen. En dat ik een jonger iemand ben. Dit is namelijk zeer zeldzaam bij de thuiszorg.

Verkenningsgesprek

Ik bereid mensen altijd wel voor. Binnen een paar dagen had ik de juiste hulp. Tot mijn verbazing werd er vrij snel contact met mij opgenomen. Dezelfde week had ik al een afspraak. Het was eerst een verkenningsgesprek om te bekijken of er wel een klik was. De vrouw vertelde wat ze mij te bieden had. Dit paste precies binnen het beeld dat ik had.

Intakegesprek

We besloten om verder te gaan en maakte een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek hebben we besproken waar ik allemaal aan wil werken en we hebben de leerpunten op papier gezet.

Mijn leerpunten

Ik ben inmiddels een stuk rustiger in mijn hoofd geworden. Het lucht enorm op om je verhaal kwijt te kunnen en te praten over de dingen waar je in het dagelijkse leven tegen aanloopt. Daarnaast hebben we hard aan mijn leerpunten gewerkt. Het belangrijkste waar ik nu beter in ben geworden, is het praten, Ik had altijd heel veel moeite om de dingen bespreekbaar te maken waar ik tegen aanloop. Of iets te vertellen wat er gebeurd is.

Alarmbel

Ook gebruik ik eindelijk mijn alarmbel waarvoor die bedoeld is. Ik heb een alarmbel, omdat ik valgevaarlijk ben. Daarnaast kan ik het alarm gebruiken als ik erg benauwd ben. Telefoneren is dan namelijk lastig. Zo’n alarmbel is prettig, want ik woon zelfstandig en zo kan ik dus veilig in m’n eigen huis blijven wonen. Ik wilde nooit om extra hulp vragen. Maar nu denk ik altijd maar: ik heb die alarmbel niet voor niets. Bovendien wil ik zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dus om extra hulp vragen, is niet gek. Ik heb nog meer punten waar ik op vooruit ben gegaan en ik ben enorm trots op mezelf. Vooral op het feit dat ik ondanks alles zo positief in het leven sta!