In de tijd dat Ben opgenomen was in een revalidatiecentrum had hij een rolstoel die van het revalidatiecentrum was. Omdat hij na enkele maanden ging verhuizen naar een verpleeghuis (toen nog AWBZ) mocht hij die rolstoel niet meenemen. Gelukkig had ik nog een hele oude, jaren-70 rolstoel op zolder staan die we konden afstoffen en meenemen naar het revalidatiecentrum.

De stoel werd goedgekeurd en aangepast met een paar handigheidjes die voor Ben van belang zijn. De rolstoelmonteur die dit deed, was vol lof over deze rolstoel die weliswaar erg oud was, maar nog van een stevige, degelijke kwaliteit.

Wisseling

Ben heeft deze rolstoel enkele weken gebruikt. Om ermee te steppen was hij eigenlijk te zwaar, maar Ben zat goed rechtop. Na een paar weken kreeg Ben de rolstoel via het verpleeghuis die hij totdat hij weer thuis kwam wonen, heeft gebruikt. De rolstoel kon niet overgenomen worden door de Wmo. Gelukkig mocht Ben de rolstoel van het verpleeghuis wel blijven gebruiken, totdat de Wmo-rolstoel er was. Hier gingen een paar maanden overheen.

Omdat Ben achteruitging, is die rolstoel in 2014 wat meer aangepast. Hij heeft hem bijna 7 jaar gebruikt. Vorig jaar februari heeft Ben via de Wmo een andere rolstoel in bruikleen gekregen. Nu een kantelbare, zodat hij als hij erg moe is, achterover kan leunen en een dutje doen.

E-drive erop

En die oude rolstoel die van zolder kwam? Die wordt nu elke week gebruikt. Elke woensdag en soms ook op zaterdag maakt Ben de transfer van zijn normale rolstoel naar die oude rolstoel, om een paar uur in het bos te gaan wandelen. Deze is heel stevig en we hebben een E-drive duwondersteuner erop gezet. In beide grote wielen zit een motor die helpt met duwen. Handig op een rulle zandweg of op de niet echt egale bospaden in de bossen hier op de Veluwe.

Ja, die oude degelijke rolstoel voldoet daar nog goed voor. Fijn!