Al dat zitten tijdens de vele congressen en vergaderingen de laatste tijd doen mij weinig goed. Ik pak mijn rugzak, loop naar buiten en wil mijn fiets van het slot doen.

De fiets of ik

De fiets die tegen de mijne aan staat tussen de 'nietjes' zet ik even een stukje opzij. Wat er toen gebeurde is hilarisch. De man die op mij af kwam lopen, vond het niet goed dat ik aan zijn fiets kwam, en stelde mij voor het volgende dilemma: of hij gaf mij een pak op mijn donder of hij nam mijn fiets even onder handen. Omdat ik mij zo gauw geen enkele zelfverdedigingsoefening kon herinneren, koos ik laf voor de fiets.

Rustig mogelijk blijven

Ik bleef zo rustig mogelijk en belde binnen de politie, die nooit komt voor dit soort dingen. Ik heb een foto gemaakt van de fiets die op zijn kop aan het nietje vaststond, Niet aan gedacht van die man een foto te maken die mijn arme fiets zo – letterlijk - stond af te tuigen.

Plotselinge stress

Hoe reageert een mens op een plotselinge, stressvolle gebeurtenis? Niet erg logisch, is mijn voorlopige conclusie…Ik heb de volgende dag aangifte gedaan. Dat lekker even fietsen werd lopen naar de fietsenmaker.