Twintig uur geen uitzondering

Boodschappen doen, betalingen regelen, naar het ziekenhuis met moeder, huisarts bellen, dagbesteding afbellen, de huisbaas bellen over achterstallig onderhoud, nieuwe sloten laten aanbrengen aan de buitendeur om ervoor te zorgen dat iemand met een sleutel er altijd in kan, ook al zit de deur op slot, contact met de zorg om te proberen meer zorg te krijgen voor moeder. Kortom, weken van meer dan twintig uur zijn geen uitzondering.

Verjaardag

Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van een feest voor moeder. We zijn van plan om over een maand moeders verjaardag weer te vieren. Ergens op een leuke plek buiten de deur met familie en vrienden. Moeders huis, waarin ze al 57 jaar woont, is te klein voor 20 mensen. De reservering is gemaakt, de uitnodigingen de deur uit en nu maar duimen dat ze net op die dag geen hoofdpijn heeft en niet duizelig is…

Cliëntenraad

Namens mijn moeder zit ik in de cliëntenraad. Ik probeer de belangen van hoogbejaarde, dementerende patiënten die alleen thuis wonen te behartigen.

Ontbijt met staatssecretaris

Daarom zat ik aan het ontbijt met staatssecretaris Van Rijn als een van de 20 uitgekozen genodigden op de dag van de Cliëntenraden. Behalve mijn aandachtspunt – goede vervanging van de mantelzorger bij uitval – mocht ik een appeltje delen met Martin (van Rijn red.). Er waren trouwens zo’n 700 mensen aanwezig voor workshops en lezingen. Dit soort dingen vind ik grappig en ook spannend om te doen.

(Bron foto: Waardigheid en trots)