Met mijn man verhuisde ik naar mijn huidige appartement. Het is klein maar dit bevalt mij prima. Mijn dochter woont in Australië. Ik had eigenlijk ook graag meer van de wereld willen zien. De stap uit Friesland was achteraf gezien misschien niet voldoende. Alhoewel ik Friesland stiekem nog steeds mis.

De reden

In mijn hoofd ben ik nog jong. 12 jaar, ik zou het liefste nog iedere dag belletje lellen. Ik wil graag dingen weten, vraag en lees veel. Ongeveer 1 keer per maand rij ik mee met de BoodschappenPlusBus. Dit initiatief organiseert uitjes voor ouderen in groepsverband. Met een wit busje met plek voor ongeveer 7 à 8 personen reizen we het land door.

BoodschappenPlusBus

Onder begeleiding van vrijwilligers doen we leuke dingen. Het is een landelijk initiatief. De Bussumse variant bestaat al 5 jaar en ik rij al vanaf het begin mee. Het sociale aspect is leuk, maar dat is niet de reden dat ik mee rij. Ik wil graag kennis op doen, nieuwe dingen zien.

Kletsen

Sommige mensen stappen in en kletsen aan één stuk door. Over ziektes, familieproblemen en andere ellende. Echt alles komt voorbij. Ik ben zo niet. Tien minuten klagen mag, maar daarna denk ik: niet zo memmen. Ouderen willen graag gehoord worden, we willen alleen niet per se oplossingen. Dit vergeet men nog wel eens.

Iedereen gaat met zijn eigen reden mee met de BoodschappenPlusBus. Eenmaal op plaats van bestemming lunchen we als groep en daarna mogen we ieder ons eigen gang gaan. Ik bekijk dingen altijd aandachtig en op mijn eigen tempo. Anderen sjezen door het museum en gaan liever naar het terras. Dat is prima.

Mijnkwaliteitvanleven.nl - bogs

Voldaan gevoel

Met de bus kom ik op plekken waar ik anders niet kan komen. Ik denk vaak: alleen zou ik dit nooit doen. De allerleukste tocht was de tulpentocht vorig jaar. Ik heb nooit geweten dat in Noordoostpolder zulke mooie tulpen groeide. De chauffeurs en begeleiding zijn altijd goed. Ik heb een rollator en die kan gewoon mee. Voor de terugrit bedenken ze vaak een toeristische route. Dat is nog extra genieten. Ik kom eigenlijk altijd met een voldaan gevoel thuis. Dit geeft weer energie voor de rest van de week!

Fotografie en interview: Romi Tweebeeke