Ik ben in dit dorp geboren en getogen. Ik zorg al 22 jaar voor de bloemen in de kerk en zit ik al 40 jaar bij het kerkkoor. Daarnaast werk ik 2 halve dagen per week bij de Vincentius-winkel. De opbrengsten van de kringloopwinkel besteedt de Vincentius-vereniging aan mensen in financiële en geestelijk nood.

Leuke groep

De winkel bestaat nu 3 jaar. Eigenlijk was ik te oud om mee te mogen helpen. Maar omdat ik een aantal vrijwilligers goed kende, mocht ik gelukkig toch komen werken. Alles is beter als thuiszitten. En eerlijk is eerlijk, ik werk net zo hard als een ander. Ik heb 35 jaar een winkel gehad dus ervaring genoeg. Het werk is leuk we hebben een hele gezellige groep vrijwilligers. Mensen uit het dorp geven mij geregeld spullen mee voor de winkel.

Ik hoop het nog zo lang mogelijk te kunnen volhouden. Afgelopen zomer heb ik een lintje ontvangen, omdat ik al meer dan 20 jaar vrijwilligerswerk doe. Dat was een hele mooie verrassing!

Veiligheid

Ik woon al 20 jaar in mijn huidige woning. Het huis is destijds gebouwd met de gedachte dat we beneden zouden kunnen slapen en douchen. Er is op de benedenverdieping een badkamer aanwezig. Daar ga ik niet aan beginnen. Ik ga gewoon de trap op. De mensen in de straat zijn erg op zichzelf. Maar ik voel mij niet onveilig. Wel doe ik altijd de achterdeur op slot. In Brabant gaat men altijd door de achterdeur. Maar ik kan nog wel eens schrikken als er opeens iemand in de woonkamer staat. Ik rij nog steeds auto. Maar niet meer op de snelweg. Het invoegen vind ik eng.

Thuis

Ik doe alle huishoudelijk taken nog zelf. Ook de tuin. Omdat ik veel van huis ben, is het ook makkelijk bij te houden. Sporadisch vraag ik hulp aan mijn kinderen. Maar meestal los ik het zelf op. Ik ben heel gelukkig met mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het is echt een rijkdom. Mijn 3 kinderen wonen allemaal in de buurt. Ik pas regelmatig op en eet dan een boterhammetje mee. Dat is gezelliger dan alleen eten. Televisie kijken vind ik ’s avonds niets aan. Geef mij maar een naaimachine, of een stapel theezakjes. Van de theezakjes maak ik kaarten, die ook weer worden verkocht voor een goed doel. Ik ga nooit voor middernacht slapen. Mijn glas is altijd halfvol. Ik heb echt heel veel geluk!

Tekst en foto's: Romi Tweebeeke