Hoe zullen ze het gaan doen en wat komen ze tegen op hun pad? Welke keuzes ze maken en waarom. En vooral: of ze gelukkig zijn! Ze mogen echt alles doen wat ze willen, maar ik wil wel graag dat ze gelukkig zijn.

Wel paar beperkingen

Oh, ik heb natuurlijk wel een paar beperkingen in dat alles mogen doen. Schade aan iemand toebrengen in welke vorm dan ook, niet natuurlijk! En ik heb wat kleine beperkingen omtrent het geloof in welke vorm dan ook. Niet te enthousiast alsjeblieft. Ik houd van een vriendelijk geloof dat ruimte overlaat voor de ander.

Leven na de dood

Over geloven gesproken; het leven na de dood. Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar. Is er inderdaad een hemel en een hel. Is het vagevuur terecht opgedoekt? Of is er een paradijs waaruit je kan kiezen waar je weer geboren wilt worden? (Graag weer samen met Noud en onze combinatie met de kinders vond ik ook wel geslaagd).

Af een toe een kijkje nemen

Ik denk dat ik ook wel eens af en toe een kijkje wil nemen bij momenten waarop onze kinderen een verschil gaan maken. Of als ze verdrietig zijn of tevreden. Dat wil ik nu ook wel maar als ouders moet je niet alles willen weten. Denk ik. Toch, als spookje even om de hoek van de deur kijken en ze even vasthouden. Ja , ik denk dat ik dat wel zou willen. En natuurlijk hoeven ze van mij niet bang te worden. Ik ben niet eng. Ook niet als spook. Beloofd! Ze mogen me ook vragen om er even niet te zijn.

Kastanje of eikenboom

Of houdt alles gewoon op. Vegeteren onder een eikenboom. Tamme kastanje is ook wel leuk. In de herfst met de kleinkinderen kastanjes zoeken boven mij. Maar ja, dat weet ik dan misschien niet hè? Is het gewoon kistje dicht, lichtje uit.

Fotografie: Fleur Kooiman