Het spelletje bij de Old Stars blijft hetzelfde met een aantal aangepaste regels: deelname vanaf 60 jaar, wedstrijdjes van 7 tegen 7, niet rennen, geen slidings, kleine goaltjes, een speelveld van 21 bij 42 meter en de bal mag niet hoger dan de heup gespeeld worden.

Samen voetballen

Iedere woensdagochtend wordt er getraind en we spelen ongeveer 8 à 10 toernooien per jaar waarvan 2 toernooien op ons sportpark. Samen voetballen, blijft toch het allermooiste!

Walking Football is voor ons zoveel meer dan alleen maar beweging. Voor de training drinken we koffie en na de training idem dito. Als je geblesseerd bent, dan ga je toch kijken hoe je teamgenoten spelen. Alleen als het weer echt te slecht is, gaat de training niet door. Dat is nog niet vaak voorgekomen. We zijn een hechte groep, met veel vriendschappen.

Als je ouder wordt, moet je toch in beweging blijven en dit is een manier die goed bij mij past. Tussendoor kunnen we heerlijk lachen als we elkaar lekker dollen. Naast het voetbal worden er nog andere activiteiten georganiseerd, zoals kaarten, biljarten, fietstocht en de jaarlijkse feestavond. Daarnaast verschijnt er elke 2 weken een zeer uitgebreide Old Stars nieuwseditie. Dit alles onder leiding van onze actieve stuurgroep om de onderlinge band nog meer te versterken.

Conditie

Mijn vrouw is ook sportief en houdt ook van voetbal. We hebben beiden onze conditie goed onderhouden. We gaan samen ook vaak kijken naar wedstrijden van onze club. Als mijn vrouw niet meekomt, dan vraagt men vaak waar ze is. Zij doet zelf ook nog fanatiek aan sport enz. bij een atletiekclub. Afgezien van wat kleine ongemakjes is mijn gezondheid nog goed, al voel je soms wel eens een pijntje, maar dat is normaal en moet je dan ook accepteren.

Thuis

Samen met mijn vrouw woon ik vlakbij de club. Ik kom altijd lopend of met de fiets. We wonen prima in Veldhoven en doen alles nog zelf. Ik ben geen type dat graag stilzit, omdat ik van nature nogal onrustig van aard ben. In de loop van de ochtend begint het toch altijd te kriebelen. Dan ga ik op zoek naar een klusje in huis of elders of ga wandelen, pak de fiets, waarbij we samen op vakantie gaan ook niet vergeten!

Fotografie en interview: Romi Tweebeeke