Het haar van mijn oma

Gisteren had ik bij elke strijk over mijn haren twee haren vast. En ik strijk veel over mijn haren. Vandaag bleken dat er minstens 6 te zijn! Als ik nou dik in de haren zat maar ook dat is niet zo. Ik heb de haargenen van mijn oma. Die draaide eens in de 14 dagen haar haar in een knotje met veel haarspeldjes en kwam er verder niet aan.

Niet kort knippen

Mijn kapster knipt het niet kort want anders zie je mijn schedel erdoorheen. Ik kam mijn haren door er met 2 handen door te woelen; klaar!

Hoofd verbranden

Het is veel te mooi weer om met een pruik, Buffy of hoed te lopen. Nu was ik toch al van plan om dat in huis niet te doen maar ja…  Je hoofd verbranden in de zon lijkt me geen strak plan. Ik wil trouwens deze keer helemaal geen pruik op. Het jeukt en ik schrik me steeds rot als ik iemand anders in de spiegel zie.

Bijna ongeluk veroorzaakt

Ik heb vorige keer bijna een auto-ongeluk veroorzaakt doordat ik al rijdende op de snelweg mijn pruik afdeed. Het jeukte en prikte. De inhalende auto bleef even naast me rijden en de kindertjes op de achterbank keken met afgrijzen toe. Ik heb ze maar vriendelijk toegelachen.

Verstopt doucheputje is ook niet wenselijk. Zucht… Ik wacht nog een week af, wordt het een kaalslag met hier en daar wat haren dan gaat alles eraf. Maar misschien blijven er wel wat meer haren zitten zodat ik zonder excuus geen pruik op hoef.

Fotografie: Fleur Kooiman