Per toeval liep ik een jaar of drie, vier geleden tegen de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl aan. Waarschijnlijk zag ik ergens een link in een advertentie. Ik kon de vragenlijst invullen en kreeg een persoonlijk overzicht over mijn kwaliteit van leven. Dat maakte me nieuwsgierig.

Het invullen van de lijst vond ik interessant. Ik was heel benieuwd wat er uit zou komen. Ik doe aan vrij veel onderzoeken mee, maar dit onderzoek gaat over mijzelf en mijn gezondheid. De uitkomst verbaasde me niet. Ik wist dat er geen hoge scores uit zouden komen. De feedback in mijn mail vond ik fijn.

Ik zou andere mensen in allerlei situaties aanmoedigen om de lijst in te vullen. Zelf kan ik vrij goed uitleggen hoe mijn situatie is. Ik heb ook een fijne huisarts die me serieus neemt. Maar ik kan me goed voorstellen dat het overzicht helpt voor mensen die hulp willen vragen en er minder goed in zijn. Het kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer iemand naar de huisarts gaat of wordt doorverwezen naar een maatschappelijk werker.

Fotografie: Fleur Kooiman