"Ik hou zelf alles bij maar geef er niet zoveel om. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Verse bloemen in huis vind ik wel belangrijk. Die maken het gezellig!"

OOPOEH

“Lopen deed ik altijd al veel. Op die manier blijf ik fit en kan ik mijn hoofd leeg maken. Ik ben met honden opgegroeid en zelf had ik ook altijd huisdieren. Een hond is echt een maatje. Soms mis ik de communicatie met anderen. Tegen een hond kun je praten.

Via het internet vond ik OOPOEH. Stichting OOPOEH spoort ouderen aan om zich in te zetten als een oppas voor huisdieren uit de buurt. Via de website kon ik aangeven op wat voor huisdier ik wilde passen. Al snel was er een match: Fox. Fox is een 2-jarige energieke hond. Zijn eigenaren zitten regelmatig in het buitenland en brengen hem dan bij mij. Fox geeft mij het gezelschap en plezier wat ik nodig heb. Het is echt een lief beest.”

Actief blijven

“Naast het lopen met en zonder Fox, tafeltennis ik zeker 1 keer per week. Op die manier blijft mijn reactievermogen op peil. Ik vind het belangrijk om actief te blijven. Gezondheidsproblemen heb ik niet. Ik denk dat dit komt door mijn moeders genen. Die heeft het ook lang volgehouden. In dit huis wil ik zo lang mogelijk blijven wonen. Ik sta wel op een soort wachtlijst voor een aanleunwoning maar dit zie ik de komende jaren nog niet gebeuren."

“Hier in het dorp is de sociale controle groot. Als ik een wandeling maak groet iedereen mij en andersom. Ik heb met de overbuurvrouw de afspraak dat ik iedere ochtend even het licht van de woonkamer aan doe. Zo weet ze zeker dat ik nog leef, haha. Ik voel mij nog hetzelfde als 10 jaar geleden en geniet van de kleine dingen, zoals het oppassen op Fox, leuke vrouwen en vriendschappen!”

Fotografie en interview: Romi Tweebeeke