Aanpassingen aan mijn stoel

Deze kwaliteiten worden beperkingen genoemd en daarom heb ik een rolstoel. Soms groei ik en dan moet de stoel worden aangepast. Dat gebeurt via de Wmo. Kent u dat?
Het begint met een online aanvraagformulier: Waar heeft u moeite mee? Vervolgens: Beschrijf wat u zelf hebt gedaan om het probleem op te lossen. Pardon? Gaat men alleen uit van ‘oude’ mensen die een huishoudelijke hulp nodig hebben?

Een folder van oudere mensen

Mijn moeder die de aanvraag voor mij invult, ontplofte nog net niet. Gelukkig had de Wmo-medewerkster begrip voor de situatie. Ze gaf een folder met foto’s van oudere mensen wiens ramen werden gelapt en oudere mensen die in een scootmobiel zaten. Een huisbezoek was snel geregeld en de indicatie ging supersnel. Dank u wel mevrouw de ambtenaar!

Ik wil een rolstoel met hetzelfde onderstel, maar met een groter rug- en zitvlak om de ernstige scoliose (vorm van rugpijn) op te vangen. Mijn moeder regelde de fabrikant en leverancier en het huisbezoek vond plaats op 24 november 2015….Er werd een passing gepland met nieuwe voorwielen, spreidbroekje en hesje. Helemaal top!

Miscommunicatie

Vervolgens ging alles mis. De afspraak werd pas 11 januari ingepland, door miscommunicatie was er alleen een zitvlak, dus stuurde mijn moeder de monteur weer weg. Daarna vond er op 18 januari een nieuwe passing plaats, met fysio erbij. Het blijkt dat er geen schuimlaag bestand is tegen mij en dat ik me overal uit wurm. Dus er moet een nieuwe passing plaatsvinden, door een andere collega op 26 januari. Ik krijg straks een mal waar ik in kom te zitten en me niet meer uit kan wurmen. Hoe lang het gaat duren voor deze mal klaar is, weten we niet.

Voor 1 april een stoel?

We begonnen op 24 november met de fabrikant en de leverancier, de aanvraag voor de rolstoel werd al in augustus 2015 gedaan. Mag ik voor 1 april een nieuwe stoel? Wat ik mij oprecht afvraag, is of ambtenaren ook zo lang op een passende stoel wachten of is dat beter geregeld via de arbo-wetgeving?