Blogs van Nienke van de Riet

Ik ben Nienke van de Riet. Voor mijn studie Toegepaste Gerontologie heb ik in opdracht van Mijnkwaliteitvanleven.nl interviews gehouden met 5 senioren over hun kwaliteit van leven. Ik ben het gesprek open ingegaan en heb hun gevraagd wat hen bezig houdt in het leven en wat zij belangrijk vinden. Daarnaast heb ik een lijst gemaakt met onderwerpen over kwaliteit van leven. Ik heb daarbij gevraagd of daar ook nog onderwerpen tussen stonden die ze belangrijk vinden, die ze niet benoemd hadden. Ik wilde hen graag zelf laten nadenken hoe zij kwaliteit van leven ervaren. Naar aanleiding van de interviews heb ik erbij elke deelnemer een verhaal van gemaakt. Deze worden hier op de site geplaatst.

Ik vond het echt een eer om deze mensen te interviewen en om te zien op welke wijze zij omgaan met de beperkingen die zij meedragen tijdens hun leven. Allen hebben erg veel positieve kracht in zich om wat van het leven te maken en dat lukt ze ook nog! Dat vind ik bewonderenswaardig. De verhalen willen de geïnterviewde personen graag met jullie delen ter inspiratie.

Blogs van deze auteur

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten