Blogs van Maria van der Kogel


Ik ben een gepensioneerde, echte Amsterdamse, hou van mijn stad en van Barcelona. Maar ik vind het ook heel fijn om buiten de stad zijn. Verder houd ik van dieren.

Niet stressen

Ik heb gewerkt als consulent van een profitorganisatie in de re-integratie, mensen begeleiden naar (ander)werk, wat inhoudt geven van sollicitatietrainingen, heel veel coaching, ook online, job hunting enz. Ik ben ooit afgestudeerd in de andragologie, dat is iets breeds in de sociale wetenschap en heb 25 jaar gedanst, klassiek en modern. Ook heb ik lesgegeven op een sportschool voor vrouwen en heb ik een eigen stress managementinstituut gehad. Ik ben niet van plan te stressen bij het schrijven.

Oma en mantelzorger

Ik ben oma van drie kleinkids (9, 17, 18 jaar) en mijn laatste job is die van mantelzorger voor mijn moeder van 94, al meer dan 6 jaar. Zij is erg vergeetachtig en is officieel als dementerende gediagnosticeerd.

Met de zorg die zij ontvangt zijn wij blij maar toch gebeuren er telkens dingen in die zorgverlening, die niet passen in het kader van goede kwaliteit van leven. Ik maak mij zorgen om de toekomst want ik word ook een jaartje ouder (70plus) en ben bang dat ik op een gegeven moment niet meer zo veel kan mantelzorgen (meer dan 20 u per week soms) als ik nu doe. Als ik ziek ben, wie doet er dan die extra dingen?

Blogs van deze auteur

Initiatief van

Partners Partner carrousel pauzeren Partner carrousel hervatten